Historie

Anderhalve eeuw geleden in 1839 werd stal Maathuis geboren, destijds “Erve Mensman”. Johannes Maathuis startte de handel van paarden bestemd voor de landbouw en het transport.

Zoon Gerard Maathuis begon na de tweedewereldoorlog de handel in rijpaarden en als hobby spande hij vaak het paard voor de koets. Hij kreeg samen met z’n vrouw Marie twee zonen, Jan en Gerard (jr.).

Zo ging het bedrijf van generatie op generatie en werd in 1939 Jan Maathuis geboren. Jan Maathuis werd een succesvolle ruiter. Hij werd 6 keer over Nederlands kampioen springen en 1 maal Nederlands kampioen in de dressuur. Jan reed 15 jaar lang mee in het Nederlandse team in landenwedstrijden zoals die van Aken en Hickstead. Mede hierdoor werd het bedrijf Stal Maathuis erg succesvol in de handel van spring en dressuurpaarden. Jan Maathuis was een leermeester van menig hedendaags succesvolle ruiters die gereden hebben voor de Stal. O.a. Johan Heins, Roelof Bril en de Gebroeders Schröder.

Jan Maathuis en zijn vrouw Anneke trouwden met elkaar en kregen samen twee kinderen. In 1969 werd hun tweede kind en eerste zoon geboren, genaamd Bart Maathuis. Bij Bart bloeide de liefde voor de paarden door de jaren heen ook op en begon op z’ n zesde met de pony’s. Er was geen betere leerschool dan bij zijn vader. Hij heeft jaren mee gereden in alle klasses op landelijk niveau. Bart richt zich nu voornamelijk op het klaarmaken van paarden voor de handel, zorgt voor een vlot lopende communicatie, inkoop ,verkoop en managet het bedrijf. Samen met het Team is Stal Maathuis ontplooid tot een gerenommeerd handelsbedrijf.

 

his3