GEESTEREN – Een half jaar geleden was hij nog tweede tijdens de Nederlandse outdoorkampioenschappen, maar afgelopen zaterdag ging de 12-jarige Lars Maathuis er dan toch met de eerste prijs vandoor tijdens de indoorkampioenschappen in Ermelo. De jongste springruiter van Stal Maathuis was op zijn pony Blisz de beste in de klasse AB-L.

Blisz
Lars rijdt nog niet zo lang in de klasse L, dus kampioen worden lag nog niet direct in de lijn der verwachting. “Blisz is een geweldige pony, al is ze wel een beetje eigenwijs. Als ze eten ruikt gaat ze er als een speer vandoor. Maar tijdens wedstrijden gaat ze altijd voor mij door het vuur!”, vertelt Lars. “Het eerste rondje reden we mooi rustig zodat de kans het grootst was om barrage te mogen rijden. Dat lukte. In de barrage heb ik best veel gas gegeven, al denk ik dat het sneller kon. Gelukkig was het toch snel genoeg om kampioen te worden”.

Appel valt niet ver van de boom
De liefde voor de paardensport en de gouden medaille is Lars met de paplepel ingegoten. Hij is immers de kleinzoon van wijlen Jan Maathuis. Hij werd zes keer Nederlands kampioen in het springen en een maal Nederlands kampioen in de dressuur.

Lars Maathuis Nederlands Kampioen