Jongste ruiter van Stal Maathuis Nederlands Kampioen

GEESTEREN – Een half jaar geleden was hij nog tweede tijdens de Nederlandse outdoorkampioenschappen, maar afgelopen zaterdag ging de 12-jarige Lars Maathuis er dan toch met de eerste prijs vandoor tijdens de indoorkampioenschappen in Ermelo. De jongste springruiter van Stal Maathuis was op zijn pony Blisz de beste in de klasse AB-L.

Blisz
Lars rijdt nog niet zo lang in de klasse L, dus kampioen worden lag nog niet direct in de lijn der verwachting. “Blisz is een geweldige pony, al is ze wel een beetje eigenwijs. Als ze eten ruikt gaat ze er als een speer vandoor. Maar tijdens wedstrijden gaat ze altijd voor mij door het vuur!”, vertelt Lars. “Het eerste rondje reden we mooi rustig zodat de kans het grootst was om barrage te mogen rijden. Dat lukte. In de barrage heb ik best veel gas gegeven, al denk ik dat het sneller kon. Gelukkig was het toch snel genoeg om kampioen te worden”.

Appel valt niet ver van de boom
De liefde voor de paardensport en de gouden medaille is Lars met de paplepel ingegoten. Hij is immers de kleinzoon van wijlen Jan Maathuis. Hij werd zes keer Nederlands kampioen in het springen en een maal Nederlands kampioen in de dressuur.

Lars Maathuis Nederlands Kampioen

Succesvol weekend met prachtige prestaties

Lars Maathuis wist de finale van de klasse B op Herfst Indoor Luttenberg te winnen, maar ook de tripiade. Dit leverde hem een stereo-installatie, een mountainbike, cap en een rijbroek op. Sinterklaas is er niks bij.

Rosanne Maathuis reed een sterke ronde in de halve finale van de Twente Cup Springen Pony’s wat haar een tiende plaats opleverde. Aanstaande zaterdag mag zij finale rijden.

Anneloes Menneken nam twee paarden mee naar de dressuurwedstrijden van Euregio Indoor Denekamp. Dit leverde haar twee mooie tweede, een vierde en een zesde plaats op.

Lars Maathuis - Indoor Luttenberg

CSI Twente weer terug naar 4-sterren

GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van dinsdag 4 tot en met zondag 9 juli 2017 voor de 43ste keer plaatsvindt op het Erve Maathuis in Geesteren, krijgt er een ster bij. Met het verhogen van de status van drie- naar viersterrenconcours hoopt de organisatie haar concurrentiepositie flink te versterken en meer ruiters uit de absolute wereldtop te interesseren naar Twente te komen.

Voorzitter Gerard Maathuis van het CSI Twente: “Vanwege het ongunstiger economische klimaat hebben we er vanaf 2013 primair voor gekozen het evenement breed in de markt te zetten om daarmee zoveel mogelijk doelgroepen te kunnen bedienen. Tevens is gewerkt aan de uitbouw en verfraaiing van de accommodatie, zaken die inmiddels voor de komende jaren zijn gerealiseerd.”

Deze aanpak en de verdere concretisering daarvan hebben er ondertussen toe geleid dat het CSI Twente in de jaarlijkse ranglijst van de Evenementen Top 100 al meerdere keren uit de bus kwam als beste springconcours van Nederland. Concreet betekent de sportieve promotie,  dat er een extra rubriek voor de wereldranglijst wordt toegevoegd aan het programma en dat het prijzengeld met € 40.000 wordt verhoogd.

Overigens blijft het CSI Twente ruim baan bieden aan het één- en tweesterren niveau, de breedtesport, jonge paarden, pony’s en fokkerij. Ook in de vernieuwde opzet blijft de Grote Prijs van Twente op de afsluitende zondag als vanouds het hoogtepunt van het gevarieerde programma. Het hoofdnummer telt vijftig deelnemers en is gedoteerd met een prijzenpot van ruim € 100.000.

Voorafgaande aan de Grote Prijs van Twente komt er een nieuwe spectaculaire rubriek op tijd, meetellend voor de FEI Longines Worldranking.

Stal Maathuis heeft er een Nederlands Kampioen bij

GEESTEREN – De twee jongste springruiters van Stal Maathuis hebben afgelopen vrijdag uitmuntend gepresteerd op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. De 14-jarige Rosanne Maathuis uit Geesteren mag zich de nieuwe Nederlands Kampioene in de klasse DE-B noemen. Haar 11-jarige broertje Lars werd tweede in de klasse AB-B en is daarmee reservekampioen. Beiden zijn lid van PSV St. Joris.

Afgelopen zomer overleefden Rosanne en Lars al enkele selecties. In Lattrop werden in juli de Kringkampioenschappen verreden waarmee de kinderen beiden een startbewijs veroverden voor de Regionale Kampioenschappen in Hardenberg. Tijdens deze kampioenschappen lieten broer en zus ook al duidelijk van zich horen door Regionaal kampioen te worden. De hoop op succes op de Nederlandse Kampioenschappen was dan ook zeker groot. Toch is eerder succes geen garantie, een foutje is zo gemaakt. “Ik had niet verwacht hier te winnen vandaag. Ik ben heel blij”, vertelt Rosanne Maathuis.

Appel valt niet ver van de boom
De liefde voor de paardensport en de gouden medailles zijn Rosanne en Lars met de paplepel ingegoten. Ze zijn immers de kleinkinderen van wijlen Jan Maathuis. Hij werd zes keer Nederlands Kampioen in het springen en een maal Nederlands Kampioen in de dressuur.

CSI Twente investeert in toekomst springsport.

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 Juli komt de crème de la crème van de Internationale springsport weer naar Erve Maathuis voor de 35e editie van CSI Twente. Voor dit jaar heeft de organisatie fors geïnvesteerd in een verdere verbetering van de infrastructuur. Hiermee wordt een uitstekende basis gelegd voor de Internationale springsport op wereldniveau. Naast het heilig gras van de hoofdpiste van het CSI, wordt dit jaar een nieuwe all wetherbodem in gebruik genomen. Hierdoor kan het aantal Internationale rubrieken uitgebreid worden van negen naar maar liefs 23! Ook wordt er geinvesteert in nieuwe tribunes, tenten en de aanleg van een vaste infrastructuur in het strodorp en bij de Internationale stallen.Traditioneel komen de landelijke ruiters, jonge paarden en pony’s in Geesteren ook volop aan hun trekken. Zie bij de de link foto’s op onze website enkele beelden van de voorbereidingen. Zie hier kaartverkoop en programma Concours Hippique CSI Twente.

Eric van der Vleuten wint Grote prijs van Twente 2009.

Een kleine 70 deelnemers waaronder zevenentwintig Nederlanders namen deel aan de 35 ste editie van het Internationale concours CSI Twente.De eerste manche leverde 12 nulritten op en de tweede manche zes, van wie Eric van der Vleuten met VDL Groep Tomboy de beste tijd had. “Ik zat er in de afgelopen jaren heel dicht bij in Geesteren, maar nu is het dan toch gelukt ” aldus de winnaar. De ontknoping werd een compleet Nederlandse aangelegenheid met Angelien Hoorn en Blauwendraad’s O’Brien op de tweede plaats en Jur Vrielink met VDL Emmerton als nummer drie. De Grote prijs was gedoteerd met 135.000 Euro prijzengeld incl. een Volvo V70 van 45.000 Euro voor de winnaar en tevens voor Angelien en Jur.

De organisatie van het CSI Twente wil het evenement grraag laten doorgroeien. Daarvoor wordt de accomodatie langzaam maar zeker ’toekomstproof’ gemaakt. Met het oog op de (olympische) Twentse aspiraties (2028) en de promotie van de paardensport in de regio, met in Twente de topruiters van het land was met name de aanwezigheid van premier Balkenende (vergezeld met vrouw en dochter Amelie) en minister Verburg van groot belang. De burgermeester, VVD leider Mark Rutte en CDA kamerlid Annie Schreijer vergezelden de politieke lobby en juichden de olympische ambities van Twente toe.