GEESTEREN – De twee jongste springruiters van Stal Maathuis hebben afgelopen vrijdag uitmuntend gepresteerd op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. De 14-jarige Rosanne Maathuis uit Geesteren mag zich de nieuwe Nederlands Kampioene in de klasse DE-B noemen. Haar 11-jarige broertje Lars werd tweede in de klasse AB-B en is daarmee reservekampioen. Beiden zijn lid van PSV St. Joris.

Afgelopen zomer overleefden Rosanne en Lars al enkele selecties. In Lattrop werden in juli de Kringkampioenschappen verreden waarmee de kinderen beiden een startbewijs veroverden voor de Regionale Kampioenschappen in Hardenberg. Tijdens deze kampioenschappen lieten broer en zus ook al duidelijk van zich horen door Regionaal kampioen te worden. De hoop op succes op de Nederlandse Kampioenschappen was dan ook zeker groot. Toch is eerder succes geen garantie, een foutje is zo gemaakt. “Ik had niet verwacht hier te winnen vandaag. Ik ben heel blij”, vertelt Rosanne Maathuis.

Appel valt niet ver van de boom
De liefde voor de paardensport en de gouden medailles zijn Rosanne en Lars met de paplepel ingegoten. Ze zijn immers de kleinkinderen van wijlen Jan Maathuis. Hij werd zes keer Nederlands Kampioen in het springen en een maal Nederlands Kampioen in de dressuur.